Thematrainingen vanaf de maand juli 2019

De thematrainingen zijn open trainingen waar iedereen zich voor kan inschrijven. Iedere week wordt er volgens onderstaande agenda een thema getraind. Er zijn verschillende thema’s.

Tijden: maandag – dinsdag – woensdag – donderdag van 13:00 uur – 14:30 uur

Agenda thematrainingen:
190701 data SG en SGXtra.1

Hieronder de uitleg van de diverse thema’s:

Stoppen met toppen
Het is een bekend fenomeen; we hebben een schitterende bal in gedachten, gaan er klaar voor staan, slaan…pok op zijn kop. Toppen behoort tot de meeste frustrerende fouten in het golf. Helaas gebeurt het (te) vaak.

In deze training gaan we in op de verschillende oorzaken van het toppen en de bijbehorende oplossingen. Wie weet zit de gouden tip er voor u wel bij!

Watervrees
Niet in het water, niet in het water, alsjeblieft….   niet in water. En ja hoor, toch weer in het water! Om gek van te worden, alsof er een magneet in zit. Hoe kan dit nou?

Dat is dus precies wat we gaan behandelen en trainen in deze sessie. Wanneer u veel ballen in het water slaat en inmiddels bang bent om er überhaupt overheen te slaan dan mag u dit niet missen!

Nooit meer een drie putt
Yes, in één keer op de green! Oei te zacht, te hard, weer te hard… en raak. Zo ik heb 5. Doodzonde natuurlijk. Wist u dat putten het grootste onderdeel is in het hele spel? Gemiddeld speelt een speler 30 tot 45 putts op een ronde van 18 holes waar we gemiddeld 90 tot 120 slagen over doen (op een grote baan). 33% van het aantal slagen zijn we dus aan putten! En hoe vaak oefenen we dit? Inderdaad….. te weinig.

In deze training komt de basistechniek van het putten aan bod maar de meeste aandacht gaat uit naar afstandscontrole en het oplijnen. Doel is om elke hole in maximaal 2 putts uit te spelen, ongeacht de ligging. U zult merken dat de score aanzienlijk wordt verlaagd als de 3 putts verleden tijd zijn.

10 tot 50 meter, beheers het nu beter!l
Of u nu een goede of een slechte afslag heeft, de tweede slag bepaalt vaak de score. Golfers die het korte spel goed beheersen kunnen goed golfen, zo simpel is het. Een halve mis hit hoeft geen ramp te zijn, als de bal daarna maar op de green ligt.

In deze sessie gaan we in op het chippen en pitchen waarbij afstandscontrole centraal staat. Wat is nu het verschil tussen een slag van 10 of 30 meter? Alles komt voorbij. Doe drie keer aan deze training mee, ga er mee aan de slag en succes is gegarandeerd!

Swingend uit het gras
Eindeloos staan we te oefenen en ballen te slaan op de driving range en met succes. Het gaat beter en beter! Vervolgens gaan we de baan op, lukt het met de afslag wel maar zodra de bal op het gras ligt is het anders en lukt het minder. Herkenbaar?

Dan is deze sessie echt iets om even mee te pakken. We gaan trainen op de swing vanuit het gras. Dit hoeft nooit meer een probleem te zijn!

Course management
We hebben op Golfclub Westland een unieke baan in Nederland. 9 holes over de voetbalvelden. Sommige greens op grote banen zijn zo groot dat 1 green meer vierkante meters telt dan al onze greens bij elkaar! Dit betekent dat de greens op onze baan dan ook moeilijker te raken zijn.

In deze sessie gaan we de baan in en hebben we het over de tactiek per hole. Een speler die op Golfclub Westland altijd voor de vlag gaat komt hoe dan ook in de problemen. Er zijn meerdere mogelijkheden en die gaan we doornemen. Leer lager scoren op onze baan! Ook komen er enkele zogenaamde trickshots aan te pas. Een erg leuke en leerzame training!

Afslag met de driver, overige houten en hybrides
Stiekem is het toch wel één van de leukste dingen die er is; de bal zo ver mogelijk slaan. Helaas valt dit niet altijd mee, zeker niet om ook nog een beetje de controle te behouden. De langere clubs zijn gemaakt voor afstand maar de precisie wordt hierdoor wat minder.

In deze sessie gaan we in op de techniek die er komt kijken bij de swing met lange clubs. Zeker wanneer je gewend bent om vooral met ijzers te slaan, zijn er een aantal essentiële aspecten binnen de techniek die je moet weten. Om een hoop frustratie en mis hits te voorkomen is dit dan ook een niet te missen training!

Fundamentals
DE BELANGRIJKSTE TRAINING van allemaal! Voor een goede swing zijn er in de basis drie dingen belangrijk: grip, houding en balpositie. Wanneer er iets fout gaat in de basis heeft dit direct gevolgen voor de beweging die daarna plaats vindt. Oftewel de fout is eigenlijk al gemaakt voor de slag überhaupt begonnen is!

In deze sessie gaan we niks anders doen dan het hebben over de basis van de techniek, de fundamentals. Voor iedere speler, met een hoge of een lage handicap, met veel of weinig ervaring, dit is een zeer belangrijke les om te volgen. Iedereen heeft er baat bij!

Bunker
O nee, weer in de bunker! Dit hoeft geen probleem te zijn, veel goede spelers vinden het helemaal niet erg om in de bunker te spelen en willen deze soms zelfs expres raken. Het is een aparte slag maar zeker voor iedereen te leren.
In deze sessie gaan we het hebben over de techniek en de verschillende liggingen en oplossingen in een bunker.