Thematrainingen januari-april 2019

De thematrainingen zijn open trainingen waar iedereen zich voor kan inschrijven. Iedere week wordt er volgens onderstaande agenda een thema getraind. Er zijn totaal vijf verschillende thema’s. De kosten zijn € 10,- per keer,
dit is inclusief het gebruik van de ballen.Tijden: maandag – woensdag – donderdag van 13:00 uur – 14:30 uur.

Agenda thematrainingen:

woensdag 27 maart: course management
donderdag 28 maart: trainen met de pro

Course managemant!
Kleine greens, out of bounds, hekken, bunkers, water, het valt niet mee om goed te scoren op de mooiste baan van Nederland, Golfclub Westland. Bij deze thematraining gaat u samen met de pro de baan in. Elke hole komt aan bod, de strategie, clubkeuze en een aantal “trickshots” (interessante baansituaties). Dit mag u niet missen, leuk voor de beginnende en de gevorderde speler!

Up & down! (chippen&putten)
Leuk hoor die swing, maar golf wordt gespeeld rond de green. Hier scoor je de punten en laten we eerlijk zijn, hier trainen we eigenlijk te weinig op. Up&down betekent niks meer dan de bal op de green spelen en daarna de hole in putten. Goede spelers doen hier ongeacht hun positie, niet meer dan drie slagen over. 1 slag op de green en dan maximaal 2 putts. Iedereen kan dit leren! In deze training komt de techniek en tactiek van het korte spel aan bod.
Pitchen & swingen!
Hoe verbeter ik mijn swing? Goede vraag en het antwoord is heel simpel: veel trainen en ballen slaan. Echter kan het trainen altijd efficiënter… vaak zijn we teveel bezig met de backswing en vooral het verder slaan van de bal. Dit zoeken we dan in de verkeerde dingen. Door de swing op te bouwen vanuit de pitch behaal je sneller resultaat, dit geldt voor alle clubs. In deze sessie zullen we de swing opbouwen van klein (de pitch), naar groot (de swing). Gegarandeerd succes!
De Greenside bunker!
O nee, weer in de bunker! Dit hoeft geen probleem te zijn, veel goede spelers vinden het helemaal niet erg om in de bunker te spelen en willen deze soms zelfs express raken. Het is een aparte slag maar zeker voor iedereen te leren. In deze sessie gaan we het hebben over de techniek en de verschillende liggingen en oplossingen in een bunker.
De driver en overige houten, leren slaan en balbaan analyse
Het is de leukste, de moeilijkste, soms de meest frustrerende stok die er is. In deze sessie gaan we het hebben over de basistechniek van het slaan met een driver. Alles komt aan bod. Ook gaan we het hebben over de balbaan analyse. Dit houdt in dat je leert te kijken naar wat de bal doet na het slaan. Dit is met een driver heel erg nuttig en maakt het trainen efficiënter. Kom gezellig meetrainen en leer verder en rechter te slaan!