Hoekse Kuz-fotograaf maakt mega foto!

HOEKSE KUZ-FOTOGRAAF MAAKT MEGA-FOTO VOOR GOLFCLUB WESTLAND

Golfclub Westland heeft recent een geheel nieuwe lesmethodiek ontwikkeld die de allesomvattende naam “SPEEL GEWOON” heeft gekregen. Het Speel Gewoon-concept biedt beginnende golfers de mogelijkheid om op een uiterst efficiënte manier kennis te maken met de golfsport. Al na een korte introductie kun je – soms onder begeleiding van een ervaren golfer – al snel “de baan in”.

Parallel aan de ontwikkeling van dit concept heeft de Golfclub in ’s-Gravenzande het clubhuis gerestyled. De soms wat oubollige inrichting heeft een facelift gekregen en er is een complete golfshop in het clubhuis gerealiseerd. Om de shop wat extra cachet te geven heeft Bram Kloos aan fotograaf Piet van der Leer gevraagd een panoramafoto te maken die vrijwel de gehele wand van de shop zou moeten beslaan (14 x 2,5 meter). Piet van der Leer, zelf een enthousiast golfer en als fotograaf verbonden aan het Hoekse Kunstenaars aan Zee-collectief, nam de uitdaging graag aan. De techniek van het maken van een goede, scherpe panoramafoto is bij Piet wel bekend. Het wachten was op helder weer, mooie wolkenpartijen en een laagstaande zon. Piet koos, toen het juiste moment zich voordeed, voor een standpunt op de middenas van het golfterrein. Met een speciale statiefknop werden er acht foto’s gemaakt waarbij na iedere opname de camera ongeveer 30 graden werd verdraaid. De golfbaan is op deze manier fragmentarisch, als een soort mozaïek, gefotografeerd. Later zijn alle beelden met speciale software samengevoegd tot een geheel. Het resultaat is een foto die gehele wand van de golfshop beslaat en tot in detail scherp is.

Als u interesse hebt om de foto in het echt te zien kom dan gerust langs bij Golfclub Westland. De baan ligt op het sportpark aan de Julianaweg in ’s-Gravenzande en is vrijwel de gehele week open. Kijk voor de exacte openingstijden op www.golfclubwestland.nl of bel met Marlou Wortelboer (M  06 191 525 95). Golfclub Westland: Gezellig, Betaalbaar en Dichtbij!